Rygproblemer

Rygsmerter er en kompliseret og meget udbredt lidelse. Ca. halvdelen af den voksne befolkning oplever at have ”ondt i ryggen” indenfor et kalender år. Når ryggen gør ondt, er der ofte mere end en årsag til smerten, derfor består  behandlingen af flere tiltag.

Smerter og funktionsnedsættelse kan være en følge af ”dårlige vaner”, ”stress” og ”udtræthed,”- mangelende motion og nedsat muskelstyrke disponerer til rygsmerter.

Arvelige forhold kan spille en rolle, og endelig kan ryggen være ramt af sygdom.

Er det første gang du har ondt?

Har du nakke eller rygsmerter for første gang, skal du vide, at smerterne ofte går over af sig selv i løbet af nogle få dage. Hvis smerterne er meget kraftige eller stråler ud i armene eller ned i benene, bør du søge læge. Ved akut opstået smerte kan et led have ”sat sig forkert”, musklerne kan være i ”krampe” eller en nerve kan være klemt; her kan korrekt og hurtig behandling forkorte smerteperioden og genskabe god funktion.

Tilbagevendende smerter ?

Har du tilbagevendende ryg-nakke problemer eller kronisk ondt, er det en god ide at søge behandling. Tilbagevendende rygproblemer bliver kun værre, hvis der ikke tages hånd om dem.

Vi hjælper dig i behandlingsforløbet med at finde årsagerne til dit problem, sammen laver vi en ”arbejdsfordeling,” - det du kan gøre for at få det bedre, og det vi kan gøre for, at du bliver  ”ryg rask” eller får bedre ryg-funktion og mindre smerte.

Et kronisk rygproblem ?

Har du en kronisk rygsygdom med reduktion i fysisk udfoldelse og/eller kroniske rygsmerter, kan du have gavn af at søge behandling. Vi kan hjælpe dig med motion og træning. Vi tilbyder træning på små hold, hvor der tages individuelle hensyn. Undervisning på hold kan foregå både i varmtvandsbassinet eller ”på land”.

Med kroniske smerter følger ofte øget muskelspænding, som også giver smerter. Med bløde manuelle teknikker, vævsbehandling og forskellige udspændings/afspændings teknikker kan vi hjælpe dig med at reducere dine smerter.